Obchodní cena plynu od 1 596 Kč s DPH za 1 MWh. Obchodní cena elektřiny od 3 981 Kč s DPH za 1 MWh ve VT (sazba DO2d). Více na www.PorovnejEnergie.cz

Používáte zastaralý prohlížeč. Doporučujeme bezplatný upgrade na novější verzi, aby se vám webové stránky zobrazovaly správně.

Nové "dražší" ceníky dodavatelů na rok 2018

Publikováno: Kategorie: NovinkyŠtítky: , ,




Do soboty 2.12.2017 měl každý dodavatel elektřiny nebo plynu zveřejnit na svých webových stránkách nové ceníky, včetně nových VOP, na příští rok. Jak jsme avizovali, řada dodavatelů podražila a zákazníkovi tak vznikl nárok na odstoupení od smlouvy. Zda-li se zdražení týká i vás se dozvíte v následujícím článku.



Dodavatelé museli zveřejnit své ceníky na svých webových stránkách do 2.12.2017. Veřejné ceníky, kterými se řídí smluvní vztahy většiny zákazníků, každého dodavatele lze dohledat již měsíc před jejich platností a v případě zdražení tak zákazník může bez sankce odstoupit od smlouvy.

Přes víkend jsme si dali práci a dohledali případné změny. Dodavatelů, kteří zdražili je celá řada následující seznam demonstruje případné zvýšení cen, porovnávali jsme však jen distribuční území ČEZ a GASnet v ostatních oblastech ČR může být změna podobná ne však totožná. Pokud jsme na někoho zapomněli, dejte nám vědět.

Dodavatelé elektřiny, kteří zvýšili ceny na rok 2018

Dodavatel elektřinyProduktCo se mění
Fonergypremium, standardcena
Slovenské elektrárnecena
CARBOUNION BOHEMIA, spol. s r.o.cena i VOP
Správa železniční dopravní cestycena
Fosfa a.s.cena i VOP
OBECNÍ PLYNÁRNA, s.r.o.cena
E.ONTrend, Elektřina, Eko,Jistota, Lumen, Elektřina@, Variant 12 m.cena
Enekacena
Energie pro životJihomoravský kraj, Vysočina, Zlínský krajcena
ARMEX ENERGY, a.s.cena
Amper Market, a.s.cena
CARBOUNION KOMODITY, s.r.o.cena i VOP
Maxim Energy, a.s.cena
Nano Energies Trade s.r.o.cena i VOP
Nano Green s.r.o.cena
CORASTA s.r.o.cena

Nové ceníky si můžete stáhnout na webových stránkách vašeho dodavatele. Doporučujeme porovnávat je s ceníkem z předešlého roku 2017, který by měl být na stránkách dodavatele uvedený také. Pokud sloupec "produkt" neobsahuje žádný konkrétní produkt, týká se zdražení všech produktových řad.

Dodavatelé plynu, kteří zvýšili ceny na rok 2018

Dodavatel elektřinyProduktCo se mění
CARBOUNION BOHEMIA, spol. s r.o.cena i VOP
Fosfa a.s.cena i VOP
OBECNÍ PLYNÁRNA, s.r.o.cena
CARBOUNION KOMODITY, s.r.o.cena i VOP
CORASTA s.r.o.cena

Nové ceníky si můžete stáhnout na webových stránkách vašeho dodavatele. Doporučujeme porovnávat je s ceníkem z předešlého roku 2017, který by měl být na stránkách dodavatele uvedený také. Situace u plynu je výrazně jednodušší, zdražovat nebylo třeba a tak zdražují jen ti nejodvážnější.

Srovnáním ušetříte tisíce.

Vyděšeným zákazníkům E.ONu jsme již během minulého týdne dokázali běžně ušetřit 1 000,- ročně oproti E.ONem navrženým cenám. Vypovědět smlouvu bez sankce je možné jen omezenou dobu, proto neváhejte a srovnávejte.

Srovnání energií




Další příspěvky ze stejné kategorie


error

Pomohl vám tento článek? Dejte vědět i ostatním!