Obchodní cena plynu od 1 596 Kč s DPH za 1 MWh. Obchodní cena elektřiny od 3 981 Kč s DPH za 1 MWh ve VT (sazba DO2d). Více na www.PorovnejEnergie.cz

Používáte zastaralý prohlížeč. Doporučujeme bezplatný upgrade na novější verzi, aby se vám webové stránky zobrazovaly správně.

Europe Easy Energy ze skupiny Bohemia Energy kupuje dodavatele energií Amper Market

Publikováno: Kategorie: NovinkyŠtítky: , , ,




"Odvětví energetiky prochází dynamickým rozvojem, kdy se většina dodavatelů snaží najít tu nejlepší cestu k budoucímu úspěchu u zákazníka. My tuto cestu vidíme ve strategických akvizicích a obchodních partnerstvích, která zákazníkům přinášejí užitek v podobě zajímavých nabídek komplexních služeb," uvedl dnes předseda představenstva Europe Easy Energy a jednatel Bohemia Energy Jiří Písařík.

-- Zdroj ČTK



Společnost Europe Easy Energy ze skupiny Bohemia Energy kupuje dalšího alternativního dodavatele energií Amper Market. Firmy to sdělily ČTK. Cenu transakce, kterou musí ještě schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, neuvedly. Skupina Bohemia Energy zároveň navazuje s holdingem Amper Holding, jehož je Amper Market největší společností, strategickou spolupráci.

Historie Amper marketu je spojená se snahou prodávat energii přímo od zdroje. Pro tohoto dodavatele bylo tedy typické kromě zákazníků s odběrnými místy, hledat i zákazníky s výrobou elektřiny vlastní. Zda 42 625 zákazníků bude moci odstoupit od smlouvy zatím není jasné. V dohledné době se naopak dá očekávat přesměrování péče a služeb do centrály Europe Easy Energy, která by péči o zákazníky měla podle všeho převzít. Elektroměr

Skupina Bohemia Energy si od transakce nejspíš neslibuje jen odběrná místa. Akvizice není stejná jako ty poslední, oznámena byla i strategická spolupráce mezi skupinou 25. nejbohatšího Čecha a skupinou Amper Holding.

„Díky tomuto spojenectví se nám otevírají nové možnosti a kompetence. Budeme tak moci ještě dále posilovat svou pozici vyzyvatele a hybatele trhu, který přináší konkurenční řešení pro všechny skupiny zákazníků,“ doplnil Jiří Písařík.

-- Zdrojem citací je ČTK




Další příspěvky ze stejné kategorie


error

Pomohl vám tento článek? Dejte vědět i ostatním!