Obchodní cena plynu od 1 596 Kč s DPH za 1 MWh. Obchodní cena elektřiny od 3 981 Kč s DPH za 1 MWh ve VT (sazba DO2d). Více na www.PorovnejEnergie.cz

Používáte zastaralý prohlížeč. Doporučujeme bezplatný upgrade na novější verzi, aby se vám webové stránky zobrazovaly správně.

Ropa zlevňuje, zlevní i elektřina a plyn?

Publikováno: Kategorie: NovinkyŠtítky: , , ,




Ceny ropy prudce klesají, ropa je nejlevnější od léta. Zvýšené dodávky největších ropných producentů totiž převyšují poptávku na trhu.



Elektřina - graf ceny
PXE - Zemní plyn - graf ceny
Ropa Brent - graf ceny
WTI Crude Oil Ropa - graf ceny
Gasoline RBOB - graf ceny

Zdroj :Kurzy.cz

Rusko v současnosti dodává na trh rekordní množství suroviny v postsovětské době, denně je to v průměru více než 11 milionů barelů. Obavy z vlivu obnovených amerických sankcí proti jiné ropné velmoci - Íránu - tedy v posledních dnech na ropném trhu polevily.

V pátek navíc vyšlo najevo, že Spojené státy umožní osmi zemím nakupovat ropu v Íránu i po uvalení sankcí. S odvoláním na zdroje z administrativy prezidenta Donalda Trumpa to uvedla agentura Bloomberg. USA totiž sice chtějí oslabit íránskou ekonomiku, ne ale natolik, aby kvůli tomu rostly ceny ropy. Výjimku tak dostane Japonsko, Indie, Jižní Korea a pravděpodobně i Čína. Další čtyři státy zatím jmenovány nebyly.

Z grafu je patrné, že dopad na cenu PLYNU a ELEKTŘINY je ohromný. Grafy jsou aktualizované okamžitě, budete-li tedy číst tento článek později, sledujte začátek listopadu 2018. Zatímco začátkem týdne cena MWh atakovala na 60 EUR, nyní se blíži částce o 10 EUR nižší.

Nemáte nakoupeno na příští rok - NAKUPUJTE !

Stejná situace se do konce roku nemusí opakovat. Využijte tedy této příležitosti a zajistěte si dodávku energií na další období za mimořádně nižší cenu než je v tomto období typické. Klasicky je podzimní období ve znamení zdražování energií před blížící se zimou a zvýšenou poptávkou.

>> Mám zájem o individuální nabídku <<




Další příspěvky ze stejné kategorie


error

Pomohl vám tento článek? Dejte vědět i ostatním!