Obchodní cena plynu od 1 596 Kč s DPH za 1 MWh. Obchodní cena elektřiny od 3 981 Kč s DPH za 1 MWh ve VT (sazba DO2d). Více na www.PorovnejEnergie.cz

Používáte zastaralý prohlížeč. Doporučujeme bezplatný upgrade na novější verzi, aby se vám webové stránky zobrazovaly správně.

innogy zdražuje plyn Standard

Publikováno: Kategorie: NovinkyŠtítky: , ,




Další z řady zdražování, tentokrát zdražuje plyn innogy zákazníkům bez závazku. "Platba průměrné domácnosti měsíčně stoupne o 2,8 procenta. Firma zdraží od 22. ledna, důvodem je růst velkoobchodní ceny komodity." Uvedl pro ČTK Martin Chalupský



Po prvním velkém zdražování plynu, které oznámilo MND se jedná o druhého dodavatele, který se rozhodl zdražit plyn významné části svých zákazníků. (Informace o MND: Vlastní plyn není záruka nejnižší ceny - MND zvedá ceny plynu) Innogy zároveň oznámilo, že dopad zdražení ovlivní jen menší polovinu jejich zákazníků, protože ostatní máji cenu zafixovanou jiným produktem.

Innogy_cenik_plynu

Nová cena plynu dotčených zákazníků je vyšší nejen za komoditu, dodavatel plynu přistoupil i k zvýšení stálého měsíčního platu. Innogy mělo stálý plat dlouhodobě nejnižší a tak se jedná spíše o dorovnání současného tržního trendu.

Obrana proti zdražení existuje

Pokud vás dodavatel informoval o chystaných změnách s předstihem alespoň 30 dnů před jejich účinností, musíte stihnout odstoupit od smlouvy nejpozději 10 dnů před dnem zvýšením ceny, nebo změnou smluvních podmínek. Když dodavatel na svou informační povinnost zapomněl, nebo ji promeškal, lhůta pro odstoupení se prodlužuje na 3 měsíce od data zvýšení ceny nebo změny jiných smluvních podmínek. Vzor výpovědi naleznete přímo na našem webu. Lepší cenu vám pak rádi pomůžeme zajisti přímo v chatu nebo emailem.

Indikativní cena plynu pro 1Q roku 2019

Nová cena plynu s účinností od 22.1.2019 je v průměru o 80,- vyšší než je indikativní cena plynu stanovená ERÚ. Indikativní cena, kterou úřad doporučuje domácnostem sjednat. Tedy, cena kterou mají zákaznici vyžadovat po obchodníkovi. I původní ceník byl vyšší než je současná doporučená cena úřadem. (*Zdroj indikativních cen je ERÚ,  Indikativní cena je bez regulované části ceny a bez daňových položek.)

Charakter spotřeby MODOMIndikativní ceny*
Vaření (spotřeba 0-1,89 MWh)1035 Kč/MWh
Ohřev vody (spotřeba 1,89 – 7,56 MWh)885 Kč/MWh
Vytápění (spotřeba 7,56 MWh a výše)835 Kč/MWh

Na trhu ze získat i mnohem atraktivnější cenu, než je ta indikativní. Vlastí praxe ukazuje, že s cenou kolem 750,- bez DPH získá nabídku i malý zákazník. Nebojte se poptat zajímavou cenu, zkusit to může rovnou v našem chatu.




Další příspěvky ze stejné kategorie


error

Pomohl vám tento článek? Dejte vědět i ostatním!