Obchodní cena plynu od 1 596 Kč s DPH za 1 MWh. Obchodní cena elektřiny od 3 981 Kč s DPH za 1 MWh ve VT (sazba DO2d). Více na www.PorovnejEnergie.cz

Používáte zastaralý prohlížeč. Doporučujeme bezplatný upgrade na novější verzi, aby se vám webové stránky zobrazovaly správně.

Kdo je to Dodavatel poslední instance DPI?

Publikováno: Kategorie: NovinkyŠtítky: , , , , , ,




Režim DPI může trvat nejdéle 6 měsíců, během kterých si musíte najít nového dodavatele. Pokud byste změnu neuskutečnili, došlo by k neoprávněnému odběru.



Dodavatelem poslední instance (DPI) je subjekt na trhu s elektřinou, který má v zákonem stanovených případech povinnost dodávat elektřinu zákazníkům za ceny stanovené Energetickým regulačním úřadem.

Důvodem k zahájení dodávky v režimu DPI je ztráta schopnosti stávajícího dodavatele dodávat elektřinu koncovým zákazníkům. Dodavatel poslední instance je tak vlastně zárukou pro zákazníky, že pro ně bude zajištěná dodávka elektřiny i v případech, kdy stávající dodavatel zkrachoval nebo jinak ukončil svoji činnost.

Distribuční území ČEZ

Rozdělení distribuční sítě elektřiny.

Dodávka elektřiny dodavatelem poslední instance může trvat nejdéle 6 měsíců. Během této doby je nutné uzavřít smlouvu s novým dodavatelem. Zpravidla bude vaším DPI váš distributor, tedy firma, která spravuje neregulovanou část dodávky. Více o tom, jak se platí za elektřinu se dozvíte v tomto článku.

Režim DPI může trvat nejdéle 6 měsíců, během kterých si musíte najít nového dodavatele. Pokud byste změnu neuskutečnili, došlo by k neoprávněnému odběru.

Neodkládejte proto výběr dodavatele na později. Dodavatele vám rádi pomůže vybrat dle vámi zvolených kritérií. Kontaktovat nás můžete na chatu, nebo přímo telefonem.




Další příspěvky ze stejné kategorie


error

Pomohl vám tento článek? Dejte vědět i ostatním!