Obchodní cena plynu od 1 596 Kč s DPH za 1 MWh. Obchodní cena elektřiny od 3 981 Kč s DPH za 1 MWh ve VT (sazba DO2d). Více na www.PorovnejEnergie.cz

Používáte zastaralý prohlížeč. Doporučujeme bezplatný upgrade na novější verzi, aby se vám webové stránky zobrazovaly správně.

Firmám zákazníků ENWOX ENERGY hrozí neoprávněný odběr

Publikováno: Kategorie: NovinkyŠtítky: , ,




Zákazníkům dodavatele energií Enwox Energy hrozí, že se stanou černými odběrateli, ocitnou se v takzvaném režimu neoprávněného odběru. V tiskové zprávě na to v úterý upozornil Energetický regulační úřad (ERÚ).



Aktuální informace doplňujeme do článku zde.

 

Celá tisková zpráva:

Společnost ENWOX ENERGY s.r.o. oznámila operátorovi trhu zkrácení dodávky u 5 403 odběrných míst k 14. srpnu 2017 a u dalších 213 odběrných míst k 15. srpnu 2017. Podle informací dostupných Energetickému regulačnímu úřadu (ERÚ) už byli někteří zákazníci automaticky převedeni pod nového dodavatele energií. Ti, kteří převedeni nebyli, si musí zajistit dodávku energií od jiných společností sami a dokončit převod do 10 pracovních dnů.

Zástupci společnosti ENWOX ENERGY s.r.o. v komunikaci s některými zákazníky mylně uvádí, že pokud nevyužijí jejich konkrétní nabídku k převodu, hrozí jim nucený přechod pod dodavatele poslední instance (DPI). Vzhledem k nestandardnímu způsobu ukončení, resp. zkrácení dodávek, který společnost ENWOX ENERGY s.r.o. zvolila, však institut DPI nelze využít. Dosavadní zákazníci této společnosti, kteří včas sami nezmění dodavatele, se tak mohou ocitnout v režimu neoprávněného, hovorově řečeno černého odběru.

Jelikož společnost ENWOX ENERGY s.r.o. o převodu svých zákazníků k jiným dodavatelům ERÚ neinformovala, vstoupil ERÚ sám do jednání s distribučními společnostmi a požádal je o maximální možnou součinnost při řešení nastalé situace tak, aby byly minimalizovány škody hrozící zákazníkům. ERÚ apeluje na zákazníky společnosti ENWOX ENERGY s.r.o., aby v této věci neotáleli a zajistili si dodávky energií od jiných dodavatelů co nejdříve.

15. 8. 2017 - https://www.eru.cz/cs/-/zakaznikum-enwox-energy-hrozi-neopravneny-odber

Konec Enwox energyV praxi to znamená, že zákazníci, kteří odebírají energii od společnosti ENWOX ENERGY s.r.o. mají 10 pracovních dní na změnu dodavatele. Poté jim hrozí odpojení odběrného místa od dodávek energie. (Demontáž elektroměru nebo plynoměru)

Pověst Enwoxu na nás nepůsobila nikdy dobře. Historicky nesčetněkrát jsme se setkávali s podvodným jednáním obchodníků Enwoxu. Prakticky nemožné bylo získat opis smlouvy nebo reklamovat vyúčtování ve kterém byli zjevné chyby.  Recenze na Enwox energy si může každý vyhledat sám. (https://najisto.centrum.cz/3137302/enwox-energy-sro/hodnoceni/)

Všem firmám, které jsou nyní v neoprávněné odběru, poskytneme zrychlené jednání při získání nové smlouvy o dodávce.

Jak postupovat ? - odejít od ENWOX ENERGY s.r.o.

1. Podklady k zajištění převodu.

Nasbírejte co nejvíce podkladů k vašim odběrným místům. Správný podklad je smlouva o dodávce, ale v tomto případě postačí i faktura nebo smlouva  o připojení odběrného místa.  Pokud vás kontaktoval někdo z ENWOX ENERGY s.r.o. je komunikace s ním důležitý podklad, nezapomeňte se nám o tom zmínit.

2. Ceny energií

Chápeme, že vyjednávat ceny energií jste neměli v plánu. 80 % zákazníků garantujeme stejnou cenu jako si vyjednali u Enwoxu. Protože ale spolupracujeme s dodavateli, kteří nechtějí skončit stejně, budeme muset zahájit jednání o cenách. Zákazníci již byli většinou kontaktování za společnost Elimon a.s. . Tato procedura se nezdá standardní jen nám, i regulátor ve svém tiskovém prohlášení popisuje jako nestandardní. Jak se píše v tiskové zprávě, Enwox svým nestandardním postupem poškodil zákazníky, kteří teď velmi rychle musí hledat nového dodavatele elektřiny nebo plynu.

3. Kontaktujte nás

Pro zákazníky v nouzi jsme připravení na všech standardních kanálech. Poptávku nám můžete zaslat i přes náš standardní formulář.

Pokud podklady již máte, můžete je zaslat spolu s kontakty na vás na email enwox@svitimestejne.cz nebo kontaktovat
přímo Michala Moravce na telefonu 774 040641. Michal se problematice krachujícího Enwoxu věnuje intenzivně již od počátku této kauzy.

 




Další příspěvky ze stejné kategorie


error

Pomohl vám tento článek? Dejte vědět i ostatním!