Obchodní cena plynu od 1 596 Kč s DPH za 1 MWh. Obchodní cena elektřiny od 3 981 Kč s DPH za 1 MWh ve VT (sazba DO2d). Více na www.PorovnejEnergie.cz

Používáte zastaralý prohlížeč. Doporučujeme bezplatný upgrade na novější verzi, aby se vám webové stránky zobrazovaly správně.

Aktualizováno: Enwox Energy s.r.o.

Publikováno: Kategorie: NovinkyŠtítky: , ,




Článek pravidelně aktualizujeme. Budeme připisovat informace, které jsme se dozvěděli a potvrdili si je minimálně ze dvou zdrojů. Jednat s Enwoxem můžeme i za vás. Kontaktujte nás.



- Zákazníci Enwox Energy jsou odkazování na Elimon nebo k Pražské Plynárenské.

Již včera bylo jasné, že zákazníci jsou rozděleni na skupiny Plyn a Elektřina. Zatím jsme se nesetkali s tím, že by to bylo jinak. Pokud máte plyn, odkázal vás Enwox k Pražské Plynárešnské. Elektřinu pro změnu předává Elimonu. Pokud jste jiným případem, budeme rádi, když se nám ozvete. Enwox informace nepotvrdil. Jedná se tedy o naši dosavadní zkušenost.

VOP ENWOX

Enwox Energy VOP

- Všeobecné obchodní podmínky z 1.5.2016

Enwox postupuje dodávku  zmíněným dodavatelům na základě VOP z 1.5.2016. Zda můžete odstoupit od smlouvy pokud jste smlouvu s nimi podepsali dřív zatím není jisté. S největší pravděpodobností to možné bude. Variant je spoustu, viděli jsme již několik schemat. Pokud si vás přihlásil nový dodavatel a jedná se o OM domácnosti, určitě můžete využít práva odstoupit do 15 dnů od zahájení dodávek. U OM míst firem je situace složitější a detaily stále ověřujeme.

Kompletní VOP jsou na stažení na webu Enwoxu

(Aktualizováno: Původní VOP ENWOX a VOP k nájmu zařízení)

- Odstoupení od smlouvy při zvýšení cen nebo změně obchodních podmínek

Často se nás lidé ptají, zda mohou odstoupit od smlouvy s Enwoxem díky změně VOP. V případech, kdy zákazníci sepsali smlouvu po termínu vydání nových VOP (1.5.2016)vetšinou nedochází ke změně VOP ani ke zvýšení ceny. Z našeho úhlu pohledu tedy není možné od smlouvy odstoupit. Víme ovšem o případech, kdy zákazníkům nový dodavatel mění cenové podmínky. V takových případech odstoupit půjde. Enwox informace mlží, čtěte tedy všechny dokumenty pozorně.

- Závazky Enwox Energy s.r.o. ke svým zákazníkům

Množí se případy, kdy dodavatel dluží přeplatky svým zákazníkům. I to poukazuje na skutečnost, že finanční problémy má Enwox již delší dobu. Snažíme se o to hromadně tyto pohledávky vymáhat. Přidejte se! V tuto chvíli komunikujeme s právníky, kteří zvažují podání insolvenčního návrhu. Kontaktujte nás, týká-li se to i vás.

- Odstoupení od smlouvy s novým dodavatelem

Pokud se vám drastický přechod nelíbí a nesouhlasíte s přechodem k Elionu nebo Pražské plynárenské vyzkoušejte odstoupit dle § 11a odst. 3 energetického zákona případně dle  § 1829 občanského zákoníku. Dnes jsme odeslali první výpovědi. O tom jak je nový dodavatelé akceptují vás bude informovat jakmile se to dozvíme. Odstoupení může podat zákazník v postavení spotřebitele, který uzavřel smlouvu mimo obchodní prostory. Více o tom jak tokovou výpověď podat a kam ji poslat se dozvíte v článku zde.

- Postoupení odběrných míst plynu k Pražské plynárenské a.s.

Dopis od Pražské plynárenské a.s.

Dopis od Pražské plynárenské a.s.

Obecně platí, že dodávky plynu postoupila společnost Enwox Energy s.r.o. k Pražské plynárenské a.s.. V dopise Pražská plynárenská zákazníkům sděluje, že dosavadní platby si musí vypořádat se společností Enwox Energy. V praxi to tedy znamená, že dnem ukončení dodávek do OM zákazníci Enwoxu obdrží konečné vyúčtování. Případný nedopolatek budou hradit společnosti Enwox Energy s.r.o.*, a stejně tak jim je společnost Enwox Energy s.r.o. povinna vrátit případný přeplatek. Dopis přišel i zákazníkům, kteří podepsali smlouvu před 1.5.2016. Enwox je tedy postupuje na základě nepodepsaných všeobecných podmínek stejně jako v případě zákazníků postoupených Elimonu.

- BOHEMIA ENERGY entity s.r.o. a zástavní právo vůči Enwoxu

Dodavatel Bohemia Energy začal požadovat plnění zastavené pohledávky Enwoxu. V praxi to znamená, že zákazníci Enwoxu musí hradit budoucí zálohy místo Enwoxu právě na účet Bohemia Energy. Vzhledem k faktu, že u většiny zákazníků změna dodavatele začala i bez jejich vědomí, obdrží Bohemia Energy především případné nedoplatky konečného vyúčtování. Přeplatky je však stále nutné vymáhat po společnosti Enwox.

Dá se předpokládat, že se do hry může přidat i pár dalších hráčů, především v eskalujícím boji o nerozhodnuté zákazníky, Příští týden je nejlepší čas na rozhodnutí, jakého dodavatele zvolit. Rádi vám poskytneme bližší informace, přímo k vašemu případu, kontaktovat nás můžete standardně na chatu nebo emailem na enwox@svitimestejne.cz.

- Krabičky aneb postoupení smluv společnosti ENERTIG TECHNOLOGIES s.r.o.

Vazby EnwoxOd 20.8.2017 jsou zákazníci informováni o postoupení Smlouvy o dodávce zařízení energetického managementu (Smlouvy o dodávce zařízení / Smlouvy o dodávce zařízení MCU a souvisejících služeb / Smlouvy o službě aplikace MCX). Více informací zatím na povrch nevyplynulo.

Informace z OR napovídají, že tato společnost prošla změnami se záměrem převzít zákazníky krachující společnosti Enwox Energy s.r.o. Původní společnost ENWOX MOTORS s.r.o. dne 13.6.2017 změnila svůj název na dnešní ENERTIG TECHNOLOGIES s.r.o.. Novým jednatelem společnosti se stal Lukáš Weisz. Údaje jsou dohledatelné v obchodním rejstříku. Pro kompletnost a také protože nechceme vytvářet vaše mínění o struktuře firem kolem skupiny Enwox, přikládáme následující diagram, který naznačuje jak struktura kolem Enwoxu vypadá. Diagram čerpá z OR a popisuje všechny aktuální i historické vztahy mezi společnostmi skupiny Enwox.

- Reakce a závěr

Můžeme potvrdit, že odstoupit od smlouvy opravdu šlo. Většina našich zákazníků již obdržela potvrzení o odstoupení od smlouvy, přístup se různí případ od případu. Stále buďte opatrní především na tyto věci:

  • Nic telefonicky nepotvrzujte - vše si raději nechte poslat do emailu a pořádně to prostudujte.
  • Plaťte jen to, co víte, že platit máte - nemůžeme vám dát jednotné pravidlo komu zaplatit. Pokud ovšem i malou částku zaplatíte nesprávnému, můžete se tak u něj uvázat. Příchozí platba je brána jako akceptace smlouvy.
  • Poraďte se! - nebojte se telefonovat a ptát se. Nespokojte se s dopisem nebo emailem, který dostalo dalších 1000 zákazníků.

Jednat s Enwoxem můžeme i za vás. Kontaktujte nás.

 

 




Další příspěvky ze stejné kategorie


error

Pomohl vám tento článek? Dejte vědět i ostatním!