Obchodní cena plynu od 1 596 Kč s DPH za 1 MWh. Obchodní cena elektřiny od 3 981 Kč s DPH za 1 MWh ve VT (sazba DO2d). Více na www.PorovnejEnergie.cz

Používáte zastaralý prohlížeč. Doporučujeme bezplatný upgrade na novější verzi, aby se vám webové stránky zobrazovaly správně.

Jak zjistit jakého mám dodavatele elektřiny nebo plynu?

Publikováno: Kategorie: NovinkyŠtítky: ,




Pokud vaše babička nepodepisovala několik smluv a vy nevíte, která je platná nebo sami netušíte jakého zrovna máte dodavatele, protože vám ještě nepřišlo vyúčtování, může vám pomoci jednoduchý návod. Jak zjistit jakého mám dodavatele elektřiny nebo Jak zjistit jakého mám dodavatele plynu.



Nevím od koho mám elektřinu/plyn

V naší praxi se potkáváme i s jinými důvody než je důvěřivý senior, které vedou k neznalosti vašeho dodavatele. Pokud jste se nastěhovali do nemovitosti, kde původní obyvatelé přistupují laxně k přepisu energií, mohlo se vám stát to samé. Je sice dobře, že máte v ruce plnou moc k přepisu, vy však nevíte na jakého dodavatele zaslat výpověď za původního uživatele. Nejčastěji, však řešíme případy kdy nevíme u jakého dodavatele odběrné místo je právě díky důvěřivým seniorům.

Co potřebuji k zjištění dodavateleERU

Pokud neznáte vůbec nic, musíte obvolávat jednoho dodavatele za druhým a snad narazíte na toho, který má ve správě vaši elektřinu nebo plyn. Pokud však znáte alespoň EAN nebo EIC kód můžete tento dotaz zaslat přímo na ERÚ, kde vám přes operátora trhu (OTE a.s.) zjistí u jakého dodavatele jste, případně kdo si o vaše odběrná místa žádá.

Využít k tomu můžete kontaktní formulář přímo na stránkách ERÚ.

Pomocí kódu EAN u elektřiny (859182400…) a EIC u plynu (27ZG…), Vám u operátora trhu OTE, a.s., který eviduje registrované dodavatele elektřiny a plynu pro jednotlivá odběrná místa zákazníků, zjistíme, kdo je Vaším dodavatelem, případně kdo si o OM žádá.

Text ze stránek ERÚ. Kontaktní formulář zde.

 




Další příspěvky ze stejné kategorie


error

Pomohl vám tento článek? Dejte vědět i ostatním!