Obchodní cena plynu od 1 596 Kč s DPH za 1 MWh. Obchodní cena elektřiny od 3 981 Kč s DPH za 1 MWh ve VT (sazba DO2d). Více na www.PorovnejEnergie.cz

Používáte zastaralý prohlížeč. Doporučujeme bezplatný upgrade na novější verzi, aby se vám webové stránky zobrazovaly správně.

ENERTIG TECHNOLOGIES s.r.o. - PŘEDŽALOBNÍ VÝZVA

Publikováno: Kategorie: NovinkyŠtítky: , ,




Předmět emailu, který v těchto dnech přišel většině zákazníků, kteří odmítli přistoupit na podmínky postoupení své smlouvy od společnosti ENWOX ENERGY. V následujícím článku shrnujeme naše poznatky a postřehy k dalšímu vývoji situace. Na rozdíl od předešlých článku se zříkáme odpovědnosti za vaše konání v souvislosti s touto kauzou. Jedná se o popis případů, které evidujeme za poměrně krátkou dobu. (Článek vás může zajímat pokud jste domnělým klientem společnosti CAUTUM s.r.o., ENERTIG TECHNOLOGIES s.r.o. a spol.)



Následuje rozbor a návrh řešení s uvedením rizik. K tomu ještě dodáváme, že za tento rozbor neneseme žádnou odpovědnost a neručíme za případné škody způsobené souvislostmi s tímto rozborem.

ENERTIG TECHNOLOGIES s.r.o.

Vazby společnosti ENERTIG TECHNOLOGIES a Lukáše Weisze

Vazby společnosti ENERTIG TECHNOLOGIES a Lukáše Weisze

Společnost začala pod svým současným názvem vystupovat od 13.6. 2017, kdy změnila svůj název z ENWOX MOTORS s.r.o. O den dříve se stal novým jednatelem Lukáš Weisz. Celou strukturu z veřejně dostupných zdrojů popisuje přiložené schéma. Z webovýsch tránek společnosti, se nedozvíme čím má v plánu se zabývat, protože její web je stále ve výstavbě.

Dodávka energií od ENWOX byla ukončena smluvní vztah na zařízení stále trvá.

Častým omylem zákazníků a obchodníků, kteří se problematikou kolem krachu společnosti ENWOX zabývali, je vnímání smlouvy o sdružených službách dodávky a zařízení jako jedné samostatné smlouvy. Smlouva na energie a zařízení má povahu dvou samostatných smluv a odstoupení od smlouvy o dodávce energií z důvodu neoprávněného zastavení dodávek od Enwox energy není odstoupení od smlouvy na zařízení, ta nadále trvá.

Za předpokladu že:

  • vám bylo oznámeno Enwoxem postoupení smlouvy k ENERTIG TECHNOLOGIES s.r.o. (předpokládá se, že postoupení bylo oznámeno na základě VOP) ENERTIG TECHNOLOGIES posílá uvítací dopisy, výzvy k úhradě, návrhy dohod na ukončení smlouvy s požadavkem na doplacení celého nájemného a odkoupení zařízení zákazníkem apod.
  • od smlouvy na zařízení nebylo odstoupeno vůči Enwox energy již dříve
  • nemáte zájem v nájemním vztahu setrvat a získat zařízení do vlastnictví
  • nebylo vám oznámeno, že se změnil vlastník zařízení a že novým vlastníkem a tedy i pronajímatelem je ENERTIG TECHNOLOGIES s.r.o.

Námi zvolená komunikace na ENERTIG TECHNOLOGIES

  • Návrhy od společnosti ENERTIG TECHNOLOGIES je třeba odmítat. Opakovaně trvejte na tom, že jste nikdy neudělili souhlas s postoupením smlouvy. (Pozor na datum podpisu a platnost VOP) V případě, že jste souhlas s postoupením smlouvy neudělili je takové postoupení neoprávněné a tím i neúčinné.
  • Ke komunikaci o odmítnutí přikládejte zároveň i výpověď podle § 2320 Obč. zák.
  • Pokud budou nároky uplatňovány i nadále, doporučujeme obrátit se na PČR. (Informace k Podání vysvětlení jednoho klienta v samostatném článku)

Námi zvolená komunikace na ENWOX ENERGY

  • Oznamte společnosti ENWOX ENERGY, že s jejím postupem nesouhlasíte. Postoupení je neúčinné, jelikož jste k němu nedali souhlas.  (Pokud jste jej neudělili viz VOP)
  • Současně oznamte, že zařízení energetického managementu (MCU), které je předmětem nájmu, jste pořídili v souvislosti se sjednáním tzv. hodinového produktu při dodávkách elektřiny. Ten vám byl nabídnut obchodním zástupcem Enwox energy, kdy bez pořízení tohoto zařízení nebylo možno hodinový produkt sjednat. Hodinový produkt, klientský portál a další služby, bez kterých nelze zařízení plnohodnotně využívat k účelu, ke kterému mu bylo nabídnuto a pronajato již Enwox neposkytuje.
  • Smlouvu vypovězte s okamžitou účinností podle § 2227 Obč. zák. Samozřejmě se můžete odkázat i na již jednou použitý  § 2320 Obč. zák.. Ostatně to doporučujeme pro případy, kdy předešlá výpověď bude shledána protistranou jako neúčinná.
  • V komunikaci na Enwox vyzvěte k demontáži zařízení ke dni skončení nájmu.
  • Pokud takový postup nepomůže opět doporučujeme obrátit se na PČR.

PROSPERITA Energy, a.s.

Jedná se o druhého hráče na poli pronájmu zařízení společnosti ENWOX ENERGY. Za společnost vystupuje jako předseda představenstva Zdeněk Sobek. (Opět je tato informace k dohledání ve všech veřejných rejstřících) Pan Sobek byl do nástupu pana Weisze jednatelem společnosti ENWOX MOTORS s.r.o., která se přejmenovala na již zmíněnou ENERTIG TECHNOLOGIES s.r.o..

prosperitaenergy-logo[1]Za předpokladu že:

  • vám bylo oznámeno Enwoxem postoupení smlouvy k jiné společnosti (předpokládá se, že postoupení bylo oznámeno na základě VOP) ta posílá uvítací dopisy, výzvy k úhradě, návrhy dohod na ukončení smlouvy s požadavkem na doplacení celého nájemného a odkoupení zařízení zákazníkem apod.
  • od smlouvy na zařízení nebylo odstoupeno vůči Enwox energy již dříve
  • nemáte zájem v nájemním vztahu setrvat a získat zařízení do vlastnictví
  • nebylo vám oznámeno, že se změnil vlastník zařízení a že novým vlastníkem a tedy i pronajímatelem je tato nová společnost

 

Volíme stejný postup jako shora:

  • Smlouvu vypovězte s okamžitou účinností podle § 2227 Obč. zák. Výpověď zašlete nejlépe všem subjektům, které se vás snaží kontaktovat.

Tento článek není doslovným návodem ani neobsahuje všechny námi aplikované postupy. Jeho cílem bylo poukázat na skutečnosti kolem zařízení pronajímaných společností ENWOX ENERGY a jejich následovníku. V případě vašeho zájmu s vámi konkrétní technikalie rádi probereme přímo vám na míru. Psaní tohoto článku je spojené i s obavou zneužití poskytnutých informací protistranou.

Cílem článku není začít štvavou kampaň proti osobám statutárních orgánech zmíněných společností. Chceme ještě závěrem poskytnoute údaje o ostatních společnostech, které řídí, ovlivňují nebo jsou s nimi nějak právně propojeni zmínění pánové Sobek a Weisz nebo v historii byli. Tyto údaje jsou veřejně dostupné a nejsou podle nás důvodem k podezření z nekalého jednání těchto společností. Uvádíme je jako možné příští aktéry v této kauze, protože změna statutárů a odpovědných osob v rodině společností Enwox je, zdá se, běžnou praktikou.

Zdeněk SobekLukáš Weisz
ENWOX ENERGY s.r.o.jednatelAktivníprokuristaAktivní
ENERTIG TECHNOLOGIES s.r.o.jednateldo 06/17jednatel, společník s vklademAktivní
CAFÉ FULL OF INNOVATION s.r.o.jednatelAktivní
REZIDENCE TEODOR s.r.o.jednatelAktivní
REZIDENCE SOFIE s.r.o.jednatelAktivní
ELEMENT SOLUTIONS s.r.o.jednatelAktivní
ENWOX COGENERATION s.r.o.jednatelAktivní
SERVER SITE s.r.o.jednatelAktivní
ENWOX INVESTMENT s.r.o.jednatelAktivní
PROSPERITA Energy, a.s.člen statutárního orgánu, předseda představenstvaAktivní
GENERAL CAPITAL CZECH s.r.o.…jednatelAktivní
NOBODY ELSE a.s.člen představenstvado 03/17
Creon Holding, a.s.v likvidacipředseda dozorčí radydo 01/10
DANFITT s.r.o.společník s vklademdo 11/08
QUANTTO CAPITAL Czech s.r.o.…společník s vklademdo 08/07
ECO public s.r.o.společník s vklademdo 01/03
KPS Trading s.r.o. "v likvidaci"společník s vkladem,jednateldo 05/02
CHRISTIE PRODUCTION a.s.předseda dozorčí radydo 11/01
Luxury & Wonderful living s.r.o.jednatel, společník s vklademAktivní
ENWOX GRIDS s.r.o.jednatelAktivní
ENWOX DISTRIBUTION s.r.o.jednatelAktivní
ENWOX CLUB s.r.o.jednatel, společník s vklademAktivní
EMPLOYEES ENERGY AGENCY s.…jednatel, společník s vklademAktivní
SAVEKATA s.r.o.jednatel, společník s vklademdo 03/16



Další příspěvky ze stejné kategorie


error

Pomohl vám tento článek? Dejte vědět i ostatním!